Klistra in text oformaterat i EPiServer

Att rensa text från tidigare formatering när man klistrar in den i publiceringsverktyget EPiServer är viktigt för att undvika fel format på webben eller intranätet. I EPiServer går det nu att klistra in text oformaterad som default.

I EPiServer 6 och 7 används en editor som heter TinyMCE (som är en open source lösning). För att klistra in texten oformaterad får man som redaktör bocka i knappen ”klistra in oformaterat” för att rensa formateringen. För en redaktör som sällan uppdaterar sitt innehåll kan det vara lätt att glömma att klicka på knappen.

Så här kan man göra för att alltid få oformaterad text inklistrat i EPiServer:

EPiServer ändrade nyligen så att man kan hantera TinyMCE med kod. Det innebär att en utvecklare kan koda så att knappen för att klistra in text oformaterad är i bockad som standard. På så sätt kan en redaktör klistra in sin text direkt i editorn genom att välja antingen ctrl-v eller högerklicka och välja ”klistra in”.
Nu blir det lätt för redaktörer att göra rätt och man behöver aldrig fundera på om det är rätt formatering som är inklistrat.

Det är knappen med en röd ram nedan som man kan koda så att den är i bockad för att rensa formateringen av all inklistrad text.